Golfturnering

En aning nervös ska jag nu ge mig iväg på min första golfturnering. Riktigt glad över att vi bara ska spela 9 hål, tack! Är nyfiken på hur mitt humör kommer vara när vi ska spela 18 hål då jag har ganska dåligt tålamod, speciellt om det går dåligt!
Gick precis från lektionen och jag är tacksam att det är fredag för jag är tröött!


Fredagmorgon

Sitter nu och slevar i mig min frukost och snart bär det av till skolan. Tack Gud för att det är fredag idag, jag är trött! Pirrig inför turneringen idag! Känner mig inte riktigt redo för att spela "på riktigt" än men jag antar att det bara är att ta det som en man och göra det! Ikväll efter turneringen så ska jag bevittna min livs första football-match! Ska bli väldigt spännande, sjukt taggad på det!

Spådomen i min "fortune-cookie" igår!


Torsdag

Idag har varit en ganska normal dag. Hade golf-fotografering före och efter skolan. Åkte och shoppade och åt mat med Chris och hennes mamma som kom idag. Chris föräldrar är här i helgen, det är nämligen långhelg så på måndag är jag ledig - Woho! Hahaha.
Vi åt kinamat, jag måste erkänna att jag saknat det! Dock inte den äckliga kinamaten vi åt i Boston, haha! Kinamaten jag åt idag var good!
Passade på att fynda lite - ett par shorts och två par flipflop för ungefär 9 dollar vilket är ca 65 kr. Helt okej deal tycker jag! Imorgon är det fredag, är väldigt trött så det känns välförtjänat! Ska även delta i min första golfturnering imorgon... Får se hur det går... Nervöst!
Nej, om jag ska orka med morgondagen måste jag sova nu!
Hoppas allt är bra hemma!

Kinamat <3


Tisdag - inte lika härlig som måndag

Ska sova snart, är riktigt trött men jag tänkte att jag slänger iväg ett blogginlägg för att hålla er uppdaterade!
Imorse var det tidigt på skolan 07.40. Vi hade möte med "swing choir". Vi sjöng inget men vi pratade lite om låtar (kommer bli grymt!) och nya klänningar som ska köpas in.
Skolan gick bra. Under min "håltimma" så gick jag och Merrick till vår körlärare och övade inför våra "all-state" auditions i oktober, spännande!
Spelade min första runda golf idag... Ja, inga direkta kommentarer på den! Kan säga att jag vet att jag kan bättre, mycket bättre! Det bästa med dagens golfträning var att vi fick åka "golfcart" och jag fick faktiskt köra ett tag! En liten dröm som blev sann, haha!
Sen hoppades jag på en eftermiddag hemma för jag var helt slut men jag hade fel. Mike och Chris tog med mig till Mikes "klown band" spelning. Skulle nog uppskattat det mer om det inte vore för att det var 35 grader varmt, vrålhungrig (hade inte ätit på typ 7 timmar) och om golfen gått bättre..
Tids nog fick jag mat och självklart äter man alldeles för mycket! Måste verkligen börja ta mindre portioner och sluta käka "pop-tarts" och "rice-crisps"!! Kommer rulla som en köttbulle härifrån om 10 månader, vill inte! Blir en härlig löprunda imorgon - ingen tvekan!
Nu ska jag sova, godnatt!

Myser och kollar på film! Tummen upp för det!


Härliga måndag

För första gången på länge kan jag säga "härliga måndag!" för det har varit en bra start på veckan! Inga läxor, skolan gick galant, kändes riktigt bra på matteprovet idag, tränade - 4,5 km blev det, inga läxor idag (woho! haha) men dagens coolaste var nog ändå: att jag kom med i skolans "swing choir"!!! Typ Glee-club! Hur coolt är inte det?! När jag läste mitt namn på lappen kändes det väldigt overkligt! Jag och ungefär 10 andra tjejer kom med i år. Starten på mitt år är väldigt svårt att se något negativt med! Allting flyter på bättre än väntat. Läst en del andra bloggar om andra utbytesstudenter som
inte har det så bra, usch! Hoppas de går bättre för dom! Nu ska jag kolla lite på tv och sedan sova.
Hoppas allt är bra där hemma! Och som svar på frågan till Moa. Jag bor ungefär 2 h och 45 min från Grand Island här i Nebraska.
Mina alarm gör det lite roligare att vakna, haha!


Söndag

Ja, idag har inte hänt så mycket. Försökte plugga, det gick sådär... Haha, aja får se hur det går imorrn! Känns helt okej för annars hade jag tvingat mig själv att plugga mer. Jag bakade chocolate chip cookies och sen bakade jag och Chris mitt nya favoritbröd - banana bread! Sen bakade vi "ginger snaps", de smakde ganska konstigt...
Efter bakningen kollade jag på Aladdin, det var evigheter sedan! Kändes skumt att kolla på den på engelska för jag har bara kollat på den på svenska. Måste säga att det är lite irriterade att tv-program och flimer inte är textade här. Jag är så van att läsa texten på filmer och sånt så att blicken går dit automatiskt utan att hitta något, haha. En annan sak som jag vänjer mig vid är att alla dörrar går inåt istället för utåt, haha. I toabåsen på skolan så måste man nästan klämma sig själv mellan toan och dörren för att få upp den och sedan komma ut, amerikaners logik går inte alltid ihop i mitt huvud, haha.  
Vi åt "Chicken Alfredo" till middag, mums! Sedan så tränade jag och Mike. Blev ungefär 4,5 km så jag är nöjd med det! 
Har ni några fler roliga frågor så ställ dom gärna! Svarar gärna på alla frågor som du kan komma på! :D 
Godnatt! 



Fredag - söndagmorgon

Sorry för dålig uppdatering! Det är bara det att det hända så mycket så på kvällarna är jag för trött för att blogga, tänker massa på det mend det slutar med att jag somnar istället, haha. 
Som jag skrev i tidigare blogginlägg så hade vi tjejkväll i fredags hemma hos Erika. Det var sjukt roligt och vi cpade och hade det trevligt! Dansade "just dance", gjorde manikyr, ansiktsmask och skrattade massa - precis som en tjejkväll ska vara helt enkelt! 
Igår så åkte jag med Erika till "Nebraska State Fair". Det var typ som på film faktiskt. Massa djur överallt, MASSA mat och så hade det ett tivoli. Dock åkte vi inget men vi spelade lite och gick mest runt. Testade massa amerikansk mat och såg massa coola saker. 
Skolan flyter på som vanligt, har samma lektioner varje dag vilket kan göra det lite uttråkande men så länge man pratar med de man har sin lektion ihop med och gör det roligt så går det bra. Efter skolan så är det golfträning och det är mycket lugnare än volleybollen så jag är inte lika stressad länge vilket jag är glad över, inte meningen att jag ska stressa massa utan att riktigt njuta av tiden här. Det är verkligen helt sjukt att jag har varit i USA i över en månad nu! Igår var det 3 veckor sedan jag kom till min värdfamilj - galet! Nu ska jag plugga till matteprov och lyssna på lite musik inför en audition till "All-State Choir"! Får reda på hur auditionen gick för "Swing Choir" imorgon - spännande! 


Wal-Mart leverar, haha


Snyggast i stan! Älskar mustaschen! 


Ansiktsmask på! 


Manikyyr! 


Tickets! 


Woho! Kände mig välkommen


Corndog! 


Kanderade äpplen med jordnötter - MUMS! 


Vi supportar "Nebraska Beef" 


Snyggaste "chicksen" i stan! 


Ja, vad säger man om detta? 


Flashmob


Snowcoan


Kameler i Nebraska, seriöst? 


Nöff nöff


Erika vann första pris


Bad ass som skaffade oss airbrushed tattoos


Funnel cake


Måste ju testa skittles! 



Fredag = tjejkväll Lördag = Nebraska state fair

För att hålla er lite snabbt uppdaterade så bloggar jag från mobilen. Igår så hade vi tjejkväll hemma hos Erika - sjukt roligt! Bilder kommer!
Idag så var jag på "Nebraska State Fair" - riktigt coolt! Inte varit med om något liknande innan! Bilder kommer imorgon om jag orkar och hinner blogga och sitta vid datorn! Hoppas allt är bra där hemma!
Erika och jag i äkta "cowboy" anda, haha!


Coolaste någonsin!

Min värdpappa jobbar som "City Administrator" här i den lilla staden och har den mesta kontakten utåt och liknande. Han har den senaste veckan pratat om att de har varit en regissör och hans gäng som kollar upp ställen att filma på har varit här i vårt lilla samhälle. De har bestämt sig för att de ska spela in en film här!! De är värsta seriöst, de är från Hollywood, har gjort filmer innan osv. 
Regissören regisserad filmen "About Schmidt" så han är ganska känd. Huvudrollen kommer spelas av Bruce Dern (har ingen aning om vem det är men han har spelat i en hel del filmer). Will Forte är också klar för filmen, han är mest känd för att ha spelat "McGruber" och tydligen så är han med i "Rock of Ages". Hur coolt är inte detta?! Att de väljer min lilla håla under mitt år?! Det är helt galet coolt!!
De ska börja filma redan i oktober så det är snart, 6 eller 7 veckor kommer de tillbringa här! Antaligen kommer lite fler hollywood-namn ploppa upp på listan. Jag är upp över öronen exalterad över detta!! 


Hur coolt som helst! 

Frågor

Inlägg nummer 2 för dagen får bli besvara frågor! 
För att göra er besvikna så har jag faktiskt inte fått några riktigt dumma frågor om Sverige. Eller jo, min värdmamma frågade om vi hade fyverkerier! Det fick oss allihop att skratta ganska gott. De ber mig säga massa random saker på svenska vilket är ganska roligt faktiskt. Speciellt när de försöker härma det jag säger!
Tyvärr så går inte cheerleaderna runt i sin uniformer, är inte säker på att vi ens har ett cheerleading-team...
Har ingen aning om vem skolans quarterback är men jag kan anta att han är lite mer populär är de andra i laget. 
Jag äter faktiskt vid samma bord i matsalen nästa varje dag! Och de har chokladmjölk, skrattade ganska gott när jag såg det första gången. Jag var tvungen att testa! De är i små söta mjölkpaket precis som på film, haha. 
Husen häromkring ser väldigt olika ut, vissa är väldigt fina och andra är inte lika fina, det är precis som hemma. Det är inte baseboll säsong just nu, det är till våren så det är större sannolikhet att se en fotbooll slängas runt än en baseball. 
Har än så länge inte fått eller sätt en slushie kastas och tror inte det kommer hända heller. Mycket av sakerna är väldigt typiskt amerikanskt men andra saker är väldigt likt Sverige. Har inte frågat om jag får ta bilder i skolan ännu, måste göra det snart så att ni får se! 
Har redan bjudit på massa bilder idag så ni får klara er utan detta inlägget, haha. 
GODNATT 

Tisdag

FÖRLÅT för dålig uppdatering! Jag har verkligen tänkt på att blogga och hålla er uppdaterade men det har hänt så mycket att jag helt ärligt inte orkat men nu kör vi igen! 
I lördags hände inte så mycket under dagen, jag och Chris bakade lite, mina värdsyskon kom hem och vi åt faktiskt spenatsoppa till lunch. Det var jag som bestämde, haha. Självklart gjorde de sin amerikanska tvist på det och hade "grilled ham and cheese sandwich" till soppan. Kan inte annat än tycka om mina värdsyskon. När alla 3 (4 om man räknar med Chris som bor i Montana) så är det inte en tyst minut hemma. Inte riktigt vad jag är van vid. 
I lördags kväll åkte jag, Chris och Mike och kollade på den nya "Batman"-filmen. Sjukt bra! Du måste se den! 
I söndags var det upp tidigt igen för att bege sig till O´Neill för att möta upp andra utbytesstudenter och därifrån bege sig till stället där vi skulle göra "tubing". Man flyter på en gummisak på en flod. 
Detta gjorde vi i sammanlagt 4 timmar, flöt på floden alltså, haha. Jag satt ihop med en tjej från Thailand som var helt underbar och rolig, en tjej från Schwiez som var jättesnäll, en kille från Norge som jag träffade på camp och tjejen från Schweiz värdsyster. Blev getingstucken!! Och jag som har fobi för getingar... USCH! 
Åt middag på Pizza Hut - jag saknar svensk pizza! Skulle göra mycket för en kebabpizza nu alltså, hahaha. 
Igår i skolan så hände inte så mycket. En vanlig skoldag. Slutade skolan vid halv 4, började volleyboll vid 4, kom hem vid halv 7, pluggade till 9 - DÖD och huvudvärk. Hade världens diskussion med mig själv och kom fram till att faktiskt sluta volleyboll, det tog upp alldeles för mycket tid, tråkigt! 
Idag i skolan så var det "picture day" så klänningen var på. Hade även min audition för "show choir" och jag får reda på om jag kom med eller inte på fredag eller måndag men det kändes väldigt bra och magkänsla brukar ha rätt. 
I eftermiddags så kom jag hem från skolan, chillade, hjälpte Chris med middagen och sedan tog jag min cykel (invigde den idag!!) och cyklade upp till skolan för ett möte för en grupp som håller på mycket med ledarskap och sånt. Sedan så funderar jag på att börja med golf istället nu när jag inte gör volleyboll, får se vad som händer! Nu har jag babblat på länge. Får skriva ett till inlägg och besvara alla dess frågor som kommit, haha! 


Baka baka liten kaka


Spenatsoppa med "grilled ham and cheese sandwich" 


Stor popcorn = STOR popcorn


Dairyqueen - nya favoritstället för glass! 


Från övre raden vänster: Fabia från Schweiz, Daniel från Norge, Maria från Norge, Patrik från Sverige. 
Nedre raden från vänster: Victoria från Tyskland, Luca från Italien, Christian från Danmark, jag och Gun från Thailand.


Picture time under vattenfallet! 


Studenter + familjer


Detta gjorde vi så gott som hela dagen i strålande sol - klagar inte! 


Jag och Gun (som en pistol) 


Chris, jag och Mike


Klagar inte på vädret här! 


Efter en helg med pizza, glass, och massa kakor känns det gott att äta en rejäl sallad! 


Fredag!

Igår var det älskade fredag! Andra dagen i skolan flöt på bra, hittade till alla mina lektioner utan större hjälp, ingen lunch på toabåset (tur det, haha), allting känns riktigt bra och jag måste erkänna att den svåraste kursen jag läster är Algebra men det är bara svårt för att jag inte är van vid matte på engelska, det kräver en del omställning i hjärnan. 
Igår kväll entrade jag min 10:e delstat. 10 av 52 avklarade, tycker det är ganska bra jobbat, haha. South Dakota entrade vi igår för att äta skaldjursbuffé. Himmel vad gott alltså! Åt dock dock ALLDELES för mycket, men det var så goott! Som grädde på moset åkte vi och åt glass efter middagen, hahaha. Trodde min mage skulle sprängas i bilen påväg hem. Jag och Nicole hade sjukt roligt. Vi döpte våra matbebisar och töntade oss, riktigt underhållande faktiskt. Lyckad fredagkväll! 
Just nu sitter jag och pluggar lite matte och "Digital Art". Plugga kanske inte är det roligaste man kan göra på en lördag men det är lika bra att få det gjort. Ser ut som om att jag och Chris ska baka om en stund och i eftermiddag blir det nog ett biobesök, soft lördag på g känner jag. 
Nej, jag ska återgå till mitt pluggande! Hoppas allt är bra hemma! 


Algebra och "Digital Media" står på pluggschemat idag


John Mayer får stå för musiken. Köpte den häromdagen, första gången jag köpt en skiva på hur länge som helst! 

Första dagen på High School

Helt galet att jag genmförde min första dag på High School idag. Jag förväntade mig helt ärligt det värsta - sitta inne ensam i  ett toalettbås och äta min lunch gråtandes, hahaha. Jag är väldigt glad att det INTE hände! Puuh! 
Jag hittade till alla mina lektioner med lite hjälp från mina kompisar som jag lyckats skaffa mig. De var hjälpsamma och snälla! Jag kände mig dock lite som en turist när jag skulle leta reda på mitt skåp, alla klassrum. Jag ställde nästan frågan om det fanns en karta över skolan, haha! 
Jag tycker om mina lektioner och när vi hade "vocal" så snackade läraren om en "Show Choir"!! Självklart signade jag upp för adition - Glee here I come!
Jag har verkligen svårt att förstå att detta är på riktigt. Jag har svårt att greppa att mitt år faktiskt har börjat nu, på riktigt. Det är inte längre något jag sitter och suktar efter hemma utan jag lever det här och nu. Galet, galet! 
Eftersom jag inte vågar fråga om jag får ta bilder inne i skolan osv riktigt ännu så får ni nöja er med att jag läskar er lite, hihi. 


Hittade freaking "Starbucks glass" med min favorit frappuccino smak!! Och fryst yoghurt ala Ben&Jerry´s med smaken "Banana Peanut Butter"


Införskaffade mig min drömcykel igår också


Lite lagom nervös och pirrig imorse

HIGH SCHOOL HERE I COME

Om typ 40 minuter börjar jag, lilla jag på High School. Det är verkligen galet! Helt stört! Hur länge har inte jag drömt om detta? Länge! Nu händer det, idag! Den 16:e augusti 2012 börjar jag mitt äventyr på riktigt. Galet!
Nervös och taggad!


Spotify

Paniken som uppstår när man inser att man inte kan använda sin Spotify mer än två veckor utomlands.. Känns ganska kört med tanke på att jag har varit borta i 3 veckor och ska vara borta i ungefär 10 månader till, hehe. 
Försökte ändra med mitt "vanliga" spotify-konto men det gick inte.. Försökte skapa ett nytt via facebook - gick inte. Skapade ett nytt facebook-konto för att kunna skapa en ny spotify, jippie. Inte alls krånligt och det tog en stund för mig att lista ut, blää. Så nu så har jag alltså ingen vettig musik på mobilen, hade allt i Spotify, skit rent ut sagt. Om en timme är det träning igen och jag måste erkänna att hela min kropp är död och skriker efter vila men det får det bli på lördag. 
Imorgon börjar mitt äventyr på riktigt, galet verkligen! 
Känner en del hemlängtan nu när det inte händer så mycket på dagarna och kroppen är trött och det man helst vill är att sova, haha. Men nu har jag ändå varit borta från mamma och pappa i 3 veckor, det är inte konstigt att längta efter dom eftersom de är de jag har tillbringat absolut mest tid tillsammans med under hela mitt liv. Ska bli skönt att börja skolan imorgon så att något händer, börjar bli lite långtråkigt att inte direkt göra något. 


Underhåller mig med lite SOLO och Nya Veckorevyn

Två dagar kvar tills allt börjar på riktigt

Om två dagar börjar lilla pluttiga jag från lila Sverige på High School i det stora landet jag nu befinner mig i. Den tanken är ganska skrämmande men samtidigt väldigt cool! Som jag har väntat på detta! 
Nåja, det är torsdagens nervositet, haha. 
Idag så var det volleyboll klockan 6 igen, lika pigg som igår.... Var dock inte lika jobbigt imorse för vi sprang inte 3,5 km men vi gjorde tyngdlyftning istället och jisses, jag är inte speciellt stark.. hehe. Testade benkpress för första gången, det tog kål på mina armar. 
Efter träningen så hade jag tänkt försöka hålla mig vaken så jag åt frukost, duschade men vid 8 gav jag upp och gick och lade mig. Blev väckt av "syster" för vi skulle iväg och shoppa så det var bara att upp och hoppa. Shoppade typ inget alls, köpte knäskydd till volleybollen. 
Sen så var det volleyboll igen när vi kom hem och det var ganska roligt idag faktiskt. Känner redan en riktigt stor förbättring sedan igår så det är roligt, inte för att jag kommer få spela på varsity (bästa laget) men det hade jag inga planer på heller. 
Jag och Chris åkte och åt middag och pratade, mysigt! 
Sen så åkte vi hem och tränade med/vid Wii:et istället för att gå ut och gå. Gjorde någon latindans grej - var roligt! 
Nu sitter jag här på sängen och är trött, utmattad och allmänt kaos i hjärnan. Borde absolut sova så det ska jag göra. 
LYCKA TILL till alla mina kära vänner som börjar gymnasiet imorgon! 


Rockin´ the Perry-cap


Massa sorters "Jelly Beans" 


Älskar alla typer av "gaffa"-tejp det finns här! Silvertejp kan slänga sig i väggen med sin silvrighet, haha


Dagens lunch - onyttigt men ack så gott 


Bäddade om min säng med mitt nya bäddset 


Åt kex-choklad idag, MUMS! Saknar svenskt godis... 

3rd time is a charm

Som ni läst i blogginlägget tidigare idag så gick jag upp klockan halv 6 imorse för att jogga 3,5 km. Direkt efter det så lade jag mig på sängen här hemma och däckade i två timmar, det var riktigt skönt! 
Efter det så åt jag frukost och kollade på "She´s out of my league". Den var ganska söt och rolig. Började sedan kolla på "Radio Rebel" men hann inte se klart för jag, Heather och Mike åkte och åt lunch. Åt en cheeseburgare med bacon och hashbrowns till, mums!
Sedan så gick jag ut i solen och läste lite tidningar, väntade på att klockan skulle bli halv 4 för ännu en träning.
Efter träningen som tog död på mina underarmar - har massa fina små prickar på dem - så åt vi middag. Sen så öppnade jag mitt paket som jag fått från kära mor och far. Innehöll en hel del som är bra att ha!
Sedan så kollade jag färdigt på "Radio Rebel" och den är faktiskt bra för att vara en Disneyfilm. Är osäker på om den kommit till Sverige än. 
Ikväll så gick jag, Mike, Heather och Mikaela 3,6 km - woho. Massa träning idag! 
 Nu ska jag sova om jag ska överlva 06.00 imorrn, haha. 
Godnatt


Kollade på film 


Invigde mina nya converse (väldigt viktigt att komma ihåg, haha) 


Åt cheeseburgare med bacon och hashbrownie 


Läste i solen en stund


Fick paket 


I paketet fanns - 4 tidningar, min älskade onepiece, tröja, kappa, Ahlgrens Bilar, Kex-choklad, min bok från min tjejer, kartor över Sverige, en mössa som jag gav till Mike och lite annat smått och gott. 


Vad gör man inte för en boll? hehe
Framför allt: vad gör man inte för laget? GO PIRATES! 

Börjar känna att den där "schoolspiriten" börjar komma krypande trots att jag inte börjar förrän på torsdag. Nej, nu måste jag sova. 

Träning

Vad gjorde jag uppe vid denna tiden imorse om inte joggade 3,5 km?! Däckade på sängen direkt när jag kom tillbaka vid 7, hehe


Sunday

Efter att jag bloggade igår kväll så gick jag ner igen och var social när de andra spelade "Settlers". Blev lite förvånad att de spelade det. Mike fick "Jelly Beans" i födelsedagspresent så vi testade massa smaker och kombinationer, var spännande att gissa vilken smak man stoppade i munnen, nästan som i "Harry Potter" haha. 
Nattade lilla Blake igår på 18 månader, nynnade och sjöng för honom. Han somnade fort och gott. Så sööt va han! 
Idag har det inte hänt så mycket. Jag har bakade sockerkaka och det blev lyckat, så det var bra! Satte upp posters i mitt rum så att rummet blir mer "mitt", vi gick 4 km ikväll, spelade 3 omgångar "Ticket to ride" jag vann två av omgångarna, hihi. Hittade något som liknade filmjölk, woho! Men fortfarande inte samma :( 
Hörde att Elfsborg vann med 4-1 idag mot Malmö, woho. Surt att Sverige förlorade handbollsfinalen men ett silver är inte dåligt! 
Mitt alarm står på 05.20 så det taggar vi! Känns riktigt bra, inte så mycket.. 
Borde sova om jag ska orka det! Så med det säger jag 
GODNATT 


Jelly Beans


Josh Hutcherson, Liam Payne och Taylor Swift pryder min vägg


Tillsammans med "Peeta" och Niall Horan 


Även Zayn Malik och "Gale" fick äran att pryda min vägg 


Självklart hela "One Direction" tillsammans med filmpostern från "The Hunger Games" 


Byrån är staplad med saker som är bra att ha, haha


Min säng, resten av rummet är för stökigt för att visa, haha


Köket 


Resten av köket 


Sockerkaka - var så åpen så jag glömde ta kort innan jag tog en bit, haha

'
Nybakad sockerkaka och mjölk är alltid goott. Lika gott hemma i Sverige som här hemma i USA.
 

Shopping shopping shopping

Idag klockan 10 hämtade Trelynn upp mig, vi hämtade upp Kirsten och vi åkte och shoppade. 
Dagens inköp blev - lotion, parfym, shower gel (allt detta på "bath and body wash), 3 t-shirtar, två par hörlurar, ett par converse, eye-pads, nagellack, en nyckelring och en kalender. Tror det var allt!
Till lunch åt jag tacos och till middag blev det pizza, hehe... 
När vi hade shoppat färdigt åkte vi hem till Erika för att kolla på film. Först kollade vi på "Bad Teacher" och den var ganska dålig för att vara ärlig, den var skum. 
Sen åkte vi och hämtade en annan tjej som jag tror heter Kaitilin. Vi åkte hem till Erika igen och kollade på första Ice Age filmen, där käkade vi pizza och hade det allmänt gött. 
Sedan stack jag hem för att träna ihop med Chris och Mike men det blev inget av det, blev en lite promenad istället. Får träna imorgon!
Åh, gissa vad jag ska göra klockan 06.00 på måndag morgon om inte upp och hoppa för att träna volleyboll?! Det taggar vi sådär lagom mycket, woho.....
Nej, nu ska jag gå ner och vara social med "la familia". 
God kväll! 


Dagens inköp 

Friday

Dagen började med att jag inte hade något att göra direkt, sov lite längre hade ingen tid att passa. 
Vid 1 drog jag till poolen och solade en timme, det var skönt! Påvägen hem från poolen stötte jag på Loredo och Breanna som jag ändå skulle träffa en halvtimme senare för att bowla så de hängde på när jag käkade lunch och bytte om lite snabbt. 
Bowligen gick sådär, kände inte riktigt för att vara där när det var varmt och skinande sol ute men det var trevligt. Kom sist men alla tre jag spelade mot spelar bowling för skolan så jag kände mig duktig. Fick två strikar, det kändes ganska stabilt!
Sen så käkade vi lunch (igen, haha) på Subway och så hängde vi i parken. Loredo hämtade sin lilla valp, jag dog så söt!! 
Sen så skulle jag till volleybollen och den dödade inte så farligt idag! Slog min 2,2 mile (3,5 km) tid idag igen och jag joggade hela tiden, stolt tjej!
Efter volleybollen så åkte vi iväg och åt, jag åt prime rib med bakpotatis och det var gott. Jag börjar dock sakna svensk mat, jag skulle göra ganska mycket för filmjölk just nu eller en fet kebabpizza! ÅÅH vad goooott!!
Familjen sitter där nere och spelar Settlers men jag är alldeles för trött och ska lägga huvudet på kudden så fort jag är klar med detta.
VIlket jag är typ nu!
GODNATT!


Jag och Heather shoppade lite när vi hämtade Mikes tårta igår! Fetaste kepsen någonsin! 


Coolaste bruden i hela "stora" stan! 


Här bor jag och kommer bo det närmsta året, ganska typiskt amerikanskt för att vara ärlig, haha



Sötaste valpen!! 

 

Happy 50th Birthday Mike

Ikväll hade vi ett "surprise" party för Mike som fyllde 50 idag! Var trevligt och roligt att träffa folk! Känner att jag börjar passa in och träffa kompisar, riktigt roligt! Någonstans påvägen idag insåg jag att jag är på andra sidan atlanten, bor hos en familj jag håller på att lära känna, jag börjar skolan här på andra sidan Atlanten om en vecka, jag ska vara här i ett år och allt detta kändes skumt. Jag börjar känna mig hemma i huset och jag har något att göra varje dag, jag tycker om min nya familj väldigt mycket och jag har fått en hel del kompisar och för att vara ärlig så saknar jag inte hemma alls just nu för jag vet att allt där hemma är ganska mycket som vanligt medans detta året här för mig är det enda året här för mig, livet hemma kommer tillbaka nästa år, det gör inte livet här. Oj, det var djupt! Måste sova, alldeles för trött för detta, haha!
Godnatt!


Mikes tårta! 


Onsdag - Torsdag

Jag var alldeles för trött för att blogga igår! Volleyboll conditioningen och träningen med Mike och Chris var utmattande. Sprang 3,5 km igår igen under volleybollen, förbättrade min tid med 4 minuter, riktigt stolt faktistk! Gick sedan 3,2 km med Mike och Chris, en riktigt bra träningsdag igår. 
Igår hängde jag med Trelynn hela dagen, det var riktigt chill. Vi gick runt lite, gungade, träffade Kristen, pratade, badade och solade (brände mig, sad face) och kollade på film. Hann inte se färdigt filmen men det gjorde inget för den var S E G! Sen var det volleyboll och den dödade som vanligt men det är skönt att gå igenom ett riktigt träningspass, man mår så bra efteråt! 
Idag så åkte jag med min IEC Luella och två andra utbytesstudenter (en tjej från tyskland och en kille från italien) och hälsade på en annan utbytesstundent som är från Norge. Det var roligt för killen från Norge gick i min klass på camp så det var trevligt att träffas igen! 
Nu snart så ska jag och Heather iväg en sväng och fixa lite. Kan inte berätta något här, ni får reda på mer ikväll eller imorgon. 
Min bränna börjar ta sig, känns riktigt nice, haha! 


I bilen påväg till den norska utbytesstudenten 


Som en nu mera äkta amerikan måste jag ju testa 


Ser ganska osmakligt ut.. Det var långt ifrån det godaste jag ätit 



Tisdag

Idag så drog jag med Heather till poolen när hon hade lektioner, jag låg och solade så jag klagar inte, haha! 
Vid ett så åkte vi iväg för att skaffa mig en telefon och skaffa henne en ny telefon, passade även på att shoppa skor. Känner att idag var min lyckodag! Min telefon skulle kostat 1 penny men jag betalade inte ens det, alltså var den gratis!! Mina skor som jag hittade skulle kostat 20 dollar vilket jag tycker är billigt men de hade glömt ändra priset så de kostade bara 10 dollar, woho! Unnade mig en starbucks efter detta fynd, haha. 
Var tvungen att stressa hem till volleyboll "conditioning" men jag hann preciis! 
De dödade oss inte lika mycket idag som de gjorde igår men det var ganska jobbigt idag också. Tycker det är väldigt roligt att träna och hålla form här och det är ett riktigt bra sätt att börja träffa folk. Ska faktiskt hänga med en tjej från volleybollen redan imorgon, riktigt nice!
Efter volleybollen så fick jag skjuts hem av en tjej som ska vara senior. Hemma så stod maten på bordet och efter maten lyssnade vi på Sven-Ingars, det är bra grejer det, hahaha. 
Efter det så gick jag, "mamma" och "pappa" ut på promenad, 2,4 km blev det ikväll! Tog nog död på de lite  sen när vi kom hem och körde lite styrka men de överlevde, haha. 
Livet här är riktigt skönt, går ingen nöd på mig än! 


Min nya telefon! Hela 1 penny för den, score! 


Starbuck´s <3 


Mina nya skor! Fatta att dom kostade typ 70 kr, insane! 

GODNATT :D
 

Dag 3

Imorse skulle jag hängt med Heathers kompis och hennes syrra men det blev inte av för klockan 2 skulle jag vara på skolan och signa upp för kurser. Jag hängde med Heather till hennes jobb vid poolen runt 11. Där solade jag lite, badade lite och tog det allmänt lugnt. Hängde där till 2 då vi tog oss till skolan. Denna terminen ska jag läsa/ta "Choir", "Algebra A", "Advanced Art" och något mer, har glömt det! 
Jag fick en snabbtur runt skolan och jag kommer lära mig att hitta snabbt, inte den störta skolan direkt!
Efter det så åt jag lite lunch och så åkte vi hem och nästan direkt åkte vi till kliniken för jag var tvungen att genomgå en undersökning för att få delta i sport i skolan. De kollade min puls, blodtryck, fick svara på lite frågor och sånt, ganska basic grejer. 
Sen åkte vi hem och jag bytte om nästan direkt för klockan 6 började "conditioning" för volleyboll. 
Vi fick springa i 35 graders värme och hade druckit alldeles för lite, det tog nästan död på mig men jag överlevde! Efter det så gjorde vi lite träning i gympahallen och så gymmade vi lite gran. Vid 8 var det slut och då blev jag hämtad av Chris. Åt middag hemma och sen så stack jag ut med "mamma" och "pappa" och gick 2 km, gjorde lite armhävningar och sådant. Jag har oroat mig över att gå upp i vikt, tror inte det kommer hända om jag fortsätter såhär! Tror och hoppas på att det kommer bli tvärtom så att jag kan komma hem och känna mig vältränad och redo för att börja gymnasiet! 
Imorgon så ska jag och Heather och shoppa skor och fixa mig en telefon så att jag kan sms och ringa här. Det underlättar eftersom amerikanska ungdomar (likväl som svenska) lever med sina mobiler! 
För att vara ärlig så har jag inte tagit några bilder idag och jag är för lat för att ta några nu så jag bjuder på en fiin bild på mig själv!


Självklart har man på sig sin Sveriget-shirt! 

Shopping

Jag har redan berättat om större delen av min dag faktiskt! Tänkte bara göra en snabb uppdatering innan jag ska sova. 
Ikväll så tränade jag och "mamma" vi gick typ 5 km eller nåt, woho! Sen så gjorde vi lite styrkeövningar också, kändes skönt! 
Imorgon så ska jag iväg med Heathers kompis och hennes syster, ska bli spännande och roligt! Ska även till skolan för att se vilka kurser jag ska ta och jag ska övertala skolan till att låta mig vara en junior eller senior för just nu tror jag att jag kommer vara en sophmore och det vill jag inte.... Får se hur det går imorgon! 
Det är helt sjukt, efter ett dygn börjar jag redan tänka på engelska och mumla på engelska för mig själv, galet!
Nu ska jag borsta tänderna och sooova, godnatt!!  


Sakerna vi köpte idag och igår. 

Rhode Island - Nebraska

HEJ! 
Nu är jag framme i Nerbaska, jag har varit här i ett dygn nu och det känns riktigt bra! 
Dygnet igår var långt och mycket känslor inblanade! Grät massa, skrattade massa, var nervös, hade ånget, ville inte lämna alla, helt galet var det! 
Sov typ 6 timmar på 40 timmar så jag däckade vid 11 igår kväll! Hängde med Heather (min värdsyster) igår ut en sväng och träffade lite utav hennes kompisar och eventuellt blivande klasskompisar. Det var roligt men jag var så trött så jag kom inte på något bra att säga, hahaha. 
Flygresan gick bra för min del men Rasmus plan var två timmar föresenat, en annan svensk tjejs plan var inställt och vi träffade flera andra som hade sena plan också. Jag hade dock inte problem med det alls. Sov på både flygen typ hela tiden, behövde det! 
Igår när jag landade så åkte vi och shoppade direkt (woho, haha) och sedan åkte vi och åt. Jag käkade världens största tacosallad, glömde ta kort på den!! 
Sedan åkte vi hem och då som sagt hängde jag med Heather ut och sedan åkte jag hem innan henne och däckade. 
Idag så åkte vi och hämtade Tylers truck i en stad en halvtimme bort. Tyler är min ena värdbror men han är iväg på någon militärgrej nu så jag träffar honom först om två veckor. 
Jag och Chris (värdmamma) åkte och handlade lite nödvändigheter, shampoo och sånt. Känns skönt att ha det gjort! 
Sedan gick vi upp till poolen där Heather jobbar som livvakt och var där en stund. Nu ska jag göra svenska pannkakor till middag!! 


Jag och Nicole innan "Yearbook" och dansen! MISS YOU! 


Nathalie, Mikaela, jag och Sofia under dansen!  Saknar er redan!!


Jag och Rasmus taggad och ledsna att åka ifrån camp, 04.00 - lagom pigga! 


Nästan framme!! 


Fina blommor jag fick! 


Skylten de höll i när jag landade! 


Chris och jag drack Starbucks! GOTT! 


Nu ska jag göra pannkakor! Ni får se bilder på huset och mitt rum senare! Har inte orkat ta några, haha. 


@boston airport

Sitter och dricker Starbucks (lycka) på Bostons flygplats! Sovit 45 minuter sammanlagt det senaste dygnet, kalas! Allt går än så länge som planerat för min del! En tjejs plan är 6 timmar förstenat och en killes plan är nästan 3 timmar försenat! Usch! Åt pannkakor till frukost nyss! Första målet på 12 timmar, snacka om hungrig! Om en timme boardar jag och lyfter mot Chicago!


Sista från Bryant Camp, Rhode Island 2012

Står nu i mitt rum med väskan så gott som packad, en hungrande mage, huvudvärk och massa känslor. Jag har gråtit och skrattat och varit helt konstig hela kvällen. Om ungefär en timme åker jag härifrån, från trygga camp, från alla mina vänner jag fått under dessa 10 dagar, usch! 
Sprang iväg och sa hejdå till en tjej från Nya Zeeland precis, vill verkligen inte!! 
Alla känslor är helt galna! Lycka, ångest, glädje, sorg, hemlängtan, nervositet, trötthet, ja listan kan göras lång. Känner inte för att lägga upp några bilder från ikväll för då kommer jag börja lipa (igen) så ni får nöja er med en ledsen bild på mig! 
Sista uppdateringen från camp är nu slut och nästa gång jag uppdaterar är jag med stor sannolikhet hos min värdfamilj i Nebraska!! 


Blandade känslor men för det mesta är jag ledsen nu.. :( men jag är sjukt taggad på att komma iväg!! 

Sista dagen på camp

Är på mitt rum och packar ihop det sista och fixar inför ikväll. Det är sista dagen här på camp och jag vill inte åka här ifrån! Allt är så bra och alla är så roliga och trevliga! Jag tänker också "Hur stor är sannolikheten att vi träffas igen?" usch, blir lite halvt gråtfärdig faktiskt! 
Denna veckan har verkligen varit som ett high school year. I början ville vi bara till våra värdfamiljer, allt var stelt och konstigt, i mitten av veckan kände man sig lite typ "uttråkad" och det var vardag och nu sista två dagarna så vill man inte åka hem. Precis såhär tänker jag att mitt år kommer vara (fast 10 månader längre, haha). 
Är spänd och nervös inför att träffa min värdfamilj imorgon!! Kan verkligen inte vänta! 
Igår på talangjakten så sjöng jag och en svensk tjej (Jennifer) "Call me maybe". Vi delade ut små lappar där det stod saker som "Hey, you´re sweet" eller "Hey, you´re cute" osv. Rolig grej! Det mesta igår var riktigt roligt! Det roligaste var nog när alla returnees dansade och spelade! Killarna var tjejer och tjejerna var killar, så sjukt roligt att se! Jag vill sååå gärna bli returnee!! Ska absolut ansöka om det! 
Smart som jag är så glömde jag både kamera och mobil i all hast igår så jag har inga bilder från talangjakten!! :( SKIT rent ut sagt men jag får sno bilder på facebook sen! 
Tog lite bilder i skolan idag som jag tänkte visa! 
Bloggar sista inlägget från camp någon gång inatt för min buss härifrån till flygplatsen går klockan 04.00. Jippie... 


Jag och min söta roomie Nicole från Taiwan


Sötaste Ki från Korea, så sööööt! 


"Adelina" på kinesiska


Fick ett sött armband från Thomas, gissa vart han är ifrån? 


Snyggaste flaggan och coolaste namnet på vårat land! Projekt i "Current Issues" - skapa ett eget land! 

Gårdagen - Idag

Är just nu på mitt rum och är lite pirrig inför talangjakten ikväll, den börjar om 45 minuter så nerverna är på spänn. Tänkte visa lite bilder från gårdagens volleyboll! Ni får veta mer om talanjakten imorgon! 


Kennedy vs. Grant - Denna matchen vann vi! 


Homecoming king and queen

 
Taggad tjej som ska vara med i talangjakten - wish us luck! 

PUSS OCH KRAM

In class

När man inte har något att göra släpps man fri på internet, haha. 
Idag har varit en riktigt rolig dag i skolan! Vi har skrattat massor och flummat, hih! Börjat lära känna de flesta i klassen och det känns tråkigt att det är sista dagen tillsammans redan imorgon!! :( men man får hålla kontakt på facebook och annat! 
Ikväll så är det talangjakt och jag och Jennifer är ganska nervös för att vara ärlig men jag hoppas publiken tycker om det! Genrep vid 4 och ikväll vid 8 smäller det! 



Jag, Maria från Norge, Ki från Korea och Rebekka från Norge


Maria, Ki, jag och Patrick från Sverige

Kul på lektionerna! WOHO

On the way to school

Sitter just nu i "lobbyn" och väntar på mina buddies så att vi ska gå tillsammans till lektionen. Tränade imorse innan frukost, kändes riktigt skönt men mina ben är döda.. Sjukt skönt i vilket fall! Igår så gick det sådär för mitt volleyboll-lag.. Vi vann vår första match men förlorade den andra så då åkte vi ut, surt! Men trycket var högt i publiken och jag fick en "High school" känsla av det hela. Att vara här på camp har varit så bra och nu är det bara två dagar kvar med idag! På lördag åker alla till sina värdfamiljer och då splittras vi.. Lite tråkigt men samtidigt är jag så taggad på mitt år! GO KENNEDY!


Volleyboll tournament

Sitter nu och skypar med min kära far. Det känns bra att kunna prata med honom, inte så farligt som jag trodde. Trodde att jag skulle få massa hemlängtan och gråta massa men just nu känns det ingenting! Men hemlängtan kommer kanske sen... Den dagen den sorgen! 
Nu tänkte jag att jag lägger upp lite bilder gårdagens shopping, inte för att jag tog så många bilder men det lilla duger! 
Om en halvtimme ska jag vara cheerleader vid volleybollturneringen, hoppas att min klass vinner! 
GO KENNEDY COUGARS! 


Manikyr!


Ben & Jerry´s glasscafé


Cheerleadingträning inför volleybollmatcherna ikväll! 


Jag utanför en amerikansk skolbuss! Riktigt glad tjej! 
 

In the classroom

Litet snabbt inlägg medans jag sitter i mitt klassrum och väntar på Jennifer. Vi ska öva inför vårt nummer på talangshowen imorgon! Spiller ingen info om vad vi ska göra för det ska bli en överraskning! 
Igår i gallerian gjorde jag manikyr - helnöjd! Sedan så köpte jag en tröja från forever 21 (det är Optimus Prime på, klart jag skulle ha den liksom!) och ett par örhängen. Hittade en klänning också men jag blev snål så jag sket i den men det ångrar jag idag!! Blä på min snålhet ibland! 
Nu ska vi öva, öva och öva!
Jag har det kalasbra och längtar sjukt mycket tills på lördag då jag landar i Nebraska! 


Glad och taggad tjej! 




RSS 2.0