Photoshoot

Idag efter skolan så tog jag och Erika på oss våra leenden, smink och härligt hösthumör. Vi gick ut och hade en lite rolig och trevlig "höstfotografering". Vi var så busiga att vi låg på järnvägsspåret, haha! Busigt busigt!
Imorgon är det Halloween, har inget direkt planerat. Kanske blir lite firande hemma hos Erika med de andra tjejerna. Kaelee brukar ha en filmkväll varje år men det blir inte av så det blir något hemma hos Erika istället. 
På torsdag är det 100 dagar sedan jag åkte hemifrån, det är verkligen heeelt jäkla galet! Stört, stört, stört! 
Förra veckan hade jag faktiskt en mardöm om att jag var tillbaka hemma, jag tror det är ett väldigt tydligt tecken på att jag trivs väldigt bra här!
Nu ska jag kolla på det näst sista avsnittet av säsong 17 av "Americas Next Top Model All Star"
Och för er som är lite oroliga så har jag än så länge inte påverkats alls av stormen Sandy. 
GODNATT 
 

Från idag! 
 
Fina Erika! 

Bilden jag är mest nöjd med från idag. Solen låg på starkt i ögonen måste jag säga, haha

WOHO! 


Americas Next Top Model All Star

Idag kommer bli en såndär lat och skön dag, inte göra någonting förutom att vara lat. Det behövs ibland! 
Ensam hemma, massa IQ-befriande series att kolla på, massa filmer, god mat att laga till lunch, inte måsten. Skönt säger jag bara! 
Ska börja med att fördriva tiden genom att kolla på säsong 17 av "Americas Next Top Model" vilket är "All Star" säsongen. Gamla favoriter från tidigare säsonger kommer tillbaka och tävlar mot varandra igen. Självklart är priserna större, bätre, och mer glamourösa. 
TJOHOPP! 


Torsdag - Lördag

I torsdagskväll så hade vi "födelsedagskalas" för Kirsten som fyllde 18 igår. Vi bakade tårta, spelade spel, fjantade oss och har allmänt roligt! 
Igår så åkte jag med tjejerna för Kirsten skulle ta sin navelpiercing. Det blev inte av för de hade inget ställe som gjorde det, så det var lite surt. Sedan åkte jag och Erica hem till henne och kollade på "Red Riding Hood". Måste säga att jag är väldigt glad att vi kollade på den när det var ljust ute. Hade det varit mörkt hade jag skitit på mig, haha. Igår kvälll så åkte jag, Chris och Mike iväg och åt Mexikanst och njöt av en fredagkväll hemifrån. 
Idag har jag skypat med min fina vän Emelie och tränat. Joggade/gick i en timme, svettades som en gris men så såå SKÖNT var det. Det är så underbart att verkligen känna att det ger och veta att man faktiskt har förtjänat den där härliga duschen efteråt. 
Nu ska jag läsa lite, är väldigt trött i både kropp och knopp så jag tänker inte göra något mer ansträngande idag. 
Ni får nöja er med en bild, är för lat för att lägga in bilderna på datorn just nu, hihi.
 

Let it snow

Chocken jag fick imorse när Chris sa att det låg snö på marken var lite udda, för mig känns det fortfarande som om jag på något sätt just kom hit och det är slutet på augusti kanske, haha.
Vi fick ganska mycket snö inatt och det snöade fortfarande när vi gick ut till bilen.


College

Idag så fick alla freshmen (de som går första året på High school) sluta klockan 11.35 medans resten av oss fick gå hem klockan 14.30 (vilket fortfarande är en timme tidigare än vanligt) pågrund av att min skola hostade en college-mässa där populära college i närheten kom så att man fick gå runt att ställa frågor osv. Var nästan precis som att vara på en gymnasiemässa som man är på inför sitt gymnasieval.
När jag kom hem skypade jag med Johannes i cirka två timmar, vet inte riktigt vad vi pratade om egentligen men två timmar gick fort! Sen åt vi middag och jag kollade på två avsnitt av Americas Next Top Model. Försökte mig på att videblogga men det känns så töntigt, haha! Ni kommer antagligen se ett videoinlägg när snart så har ni några frågor vore det kalas om ni ville ställa de nu så att jag har något att prata om, haha!
Tränade inte idag, går halsfluss på skolan och min hals känns lite "scratchy", hm..
Nu ska jag sova, får väl säga godmorgon för det är ju morgon för er nu, nästan haha

#reasons to be fit


Långhelg

Var ledig i fredags vilket var väldigt skönt. Eftersom jag redan skrivit om vad som hände i fredags och för att vara ärlig hände det inte speciellt mycket under lördag och söndag. Kollade på film, football, spelade lite spel, slappade och njöt av att ta det lugnt. 
Idag är det 90 dagar sedan jag åkte hemifrån, fattar ni?! 90 dagar, 3 månader, 13 veckor, helt stört.
Tiden flyger verkligen förbi! Ganska exakt halva terminen har gått idag och det är 63 dagar kvar till julafton! Jag menar, jag gjorde årets julspellista på spotify idag! Allting bara flyger förbi och det känns som om jag ska hem imorgon fast ändå som om jag har en hel evighet kvar. Det är verkligen helt galet hur mycket som har hänt i mitt liv och med mig själv sedan jag åkte. Jag har inte träffat mina älskade föräldrar på 90 dagar, har knappt varit utan dom 2 veckor innan och för att vara ärlig trodde jag att min hemlängtatn skulle vara 1000 gånger värre. Okej, för ungefär en månad sedan hade jag väldigt mycket hemlängtan och det var väl då kulturchocken slog till, när allt började bli vardag. 
Nu har jag skypat med min kära far i typ en timme, skönt att få prata med dig (jag vet ju att du läser detta, hihi) 
Nu ska jag äta en god sallad till middag! 

Pitch Perfect

Hemma efter en trevlig kväll med god mat och ett biobesök. Såg filmen "Pitch Perfect". Väldigt rolig, underhållande och riktigt bra musik. Rekommenderar att se den om du vill se en rolig, skön och bra film på bio. Är osäker på om den går i Sverige än men den kommer antagligen snart om inte annat!
Idag har varit en chill dag, skypade med min kära vän i ca 2 timmar, åt nyttig lunch, kollat på tv, slappat och haft det härligt. 
Blev väldigt glad när Chris kom hem idag med ett stort paket i famnen! Nästan en månad efter att det skickades kom det äntligen fram! Det innehöll bland annat min efterlängtade skinnjacka, mina Dr.Martens (jag älskar converse men efter 11 veckor är det lite tjatig, haha), CHOCKLAD, lakristpipor, ahlgrens bilar och en totalt mosad delicato chokladboll, (jag har ett helt godisföråd uppe på mitt rum nu, haha).
Åt min livs första pumpa-paj ikväll, det var gooott.
Nu ska jag läsa lite svenskt och amerikanskt skvaller bestående av "FRIDA" och "Seventeen Magazine".

 Gjorde "Rice Krispie Treats" igår för tjejkvällen. Busenkelt och cpgott! 
Du smälter smör i micron (lite mer än 1 dl smör) 
Häller i ett helt paket marshmallows i de smälta smöret och in i micron igen i ca 30 sekunder. Ta ut och rör om och in i 30 sekunder igen. Sedan så rör du om så att marshmallowsen är helt blandade med smöret. Häll sedan i 15 dl "Rice Krispies" (de där kellogs-flingorna) och rör ut i en panna precis som på bilden. Det är valfritt att hälla chokladsås på, hihi. 


Mitt nya favoritgodis är nog de små orangea sakerna där i, glömmer alltid bort vad de heter men goda är dem! 


Min pumpa som jag gröpte ur igår. 

PAKET HEMIFRÅN, GLAD TJEJ

Livets första pumpa-paj

Pitch Perfect, rolig och bra film! 
*galet, läste precis på sf.se att den har premiär i februari hemma i Sverige... 

Girls night with friends

Sitter nu i fåtöljen och njuter av varm äpple juice och "vänner" efter en väldigt trevlig och rolig kväll ihop med mina fina vänner här! Vi gröpte ur pumpor, dansade just dance, åt svenska pannkakor, kollade på film och hade det trevligt. Har saknat sköna kvällar med kompisar så det kändes roligt att ha en sådan igen!
Idag har det blåst verkligen hela dagen, vi var nära orkan-vindar tidigare, galet! Det har också regnat mycket idag vilket inte har hänt speciellt mycket sedan jag kom hit.
Imorgon är jag ledig från skolan - skönt! Ska köra världens träningspass, äta nyttigt, plugga på mitt "körskoleprov" och bara chilla. Skypea med någon om någon vill och har tid. Inga planer i helgen direkt vilket är skönt, har inte haft en oplanerad helg på ett tag.

Våra fina pumpor!


Sommar till höst

Igår kunde jag gå hem från skolan i så gott som shorts utan att frysa och idag var jackan på och jag frös som en liten gris. Det har blåst hela dagen, grenar har fallit av träd och ett tag kändes det som att huset skulle blåsa bort, inte riktigt så illa men nästan! Det blåser attan i vilket fall!
Imorgon är det torsdag och veckans sista skoldag för på fredag är vi lediga, inget mig emot! Ska hänga med kompisar imorgon kväll, ska bli väldigt roligt, skönt att man börjar få såpass bra kompisar så att man kan hänga och umgås liksom. Har saknat det men nu börjar det komma så det gör mig glad! Fick in ett träningspass ikväll igen, lika skönt varje gång! Det må inte vara ett stort "gym" vi går till men det är bättre än inget och det duger alldeles utmärkt, jag svettas ju i alla fall, haha.
Fick kanelbullar till lunchen i skolan idag och jag kunde lätt konstatera att jag saknar svenska bullar. Sedan så känns det som om vi gick från sommar till höst över en natt vilket är relativt sant men det ska tydligen bli runt 20 grader nästa vecka igen, vädret här är konstigt.
Nu ska jag sova, god natt!


Bästa ni

Sa precis "hej då" till min kära mor och far på skype. 
Tack för att ni alltid lyssnar på mig vart jag än befinner mig, vet inte vad jag skulle göra utan er. Älskar er mest av allt! 
Idag har hittills varit en helt okej dag.Testade att dreja idag under art och det var allt annat än lätt, fick en skål-liknande klump, vackert vackert haha. 
Vet inte riktigt vad som står på schemat ikväll, jag ska försöka klämma in ett träningspass, behöver få ut lite känslor och träning är ett perfekt sätt! 
Måste också säga att det känns som om det är Augusti ute. Gick hem från skolan idag och hade en tjocktröja på mig och vanliga jeans, jag svettades! Det är verkligen galet att det är 25 grader varmt i oktober, inte riktigt vad jag är van vid. 
Nu luktar det mat, tippar på att de ropar på mig snart! 


Lite småkul, haha
 
 
 
 

Speak Now

I söndags var det halloweenparty och det var väldigt roligt! Jag gröpte (säger man så?) min första pumpa, stack huvudet ner i grädde för att rädda "gummy bears", jag åt min livs första S'more (mums) och hade en väldigt trevlig kväll!
Igår var en ganska dålig dag, men alla dagar kan ju inte vara bra eller hur? Idag är det en ny dag och förhoppningsvis en bättre dag trots att jag vaknade med huvudvärk nu... Hoppas den går över snart!

The Flintstones!


Söndag

Igår så hade jag min audition för "All-state". GIck väl sådär, räknar inte med att komma med... Det var en rolig upplevelse och jag kan nu mera säga att jag kan faktiskt kan sjunga ett stycke av Mozart som inte är "blinka lilla stjärna", haha. 
Vaknade nyss och ska snart hoppa i duschen och käka frukost. Vi ska åka iväg på någon gudstjänst liknande grej en bit bort så det ska bli spännande. 
I eftermiddag är det halloween-partyt! Det ser jag verkligen fram emot! 
Igår hjälpte vi till att dekorera rummet vi ska vara i, det kommer bli väldigt nice ikväll sen! Jag kommer nog bli riktigt skrämd om de gör något läskigt... hahaha. 
Nej, nu ropar frukosten!
Tjo flöjt

Fredag

Har precis gått igenom de sista inför min "all-state" audition imorgon. Nerverna är samlade, inte alls farligt nervös vilket är väldigt skönt! De andra två tjejerna som ska göra auditions imorgon från min skola var väldigt nervösa idag, jag var väldigt lugn.
Ikväll så hade vi en liten spontan tjejkväll vilket var väldigt roligt! Åt dock alldeles för mycket godis så nu mår jag illa, haha. Har inte ätit speciellt mycket godis sedan jag kom hit och ikväll åt jag mer än vad jag är van vid = ont i magen! Hur som helst hade vi en väldigt skön och rolig tjejkväll!

På bilden från vänster är det Stephanie, Erica och Kaelee ihop med sina koppar fulla med vaniljmjölk toppat med vispad grädde med choklad i, smarrigt!


Veckan sa svisch

Galet att det redan är fredag imorgon IGEN! Känns som att det bara är måndagmorgon, fredag och söndagkväll häromkring, haha. Jag antar att det är bra sak för då går tiden fort vilket betyder att jag har roligt! 
Idag så har jag övat inför min "All-State Choir" audition på lördag. Ska göra en audition för en sammansättning av de bästa sångarna i hela Nebraska. De bildar en jättestor kör under en helg och så har de en konsert i slutet av helgen. När jag började sjunga dessa låtar så skrämde de mig, de var opera aktiga och skrika och snabba hit och dit och hej svejs! Men nu sitter det mesta och en av de svåraste låtarna är faktiskt min favorit nu, haha. 
Fick in en skön löprunda på löpbandet ikväll så det kändes härligt! 
Imorgon är det som sagt fredag och det ska bli skönt. Ska åka till min IEC (EF kontaktperson) och hjälpa henne dekorera inför halloweenpartyt på söndag, och sen vet jag inte riktigt vad som händer med imorgon. 
På lördag har jag varit här i Nebraska i 10 veckor, det är verkligen galet. I tisdags var det 11 veckor sedan jag åkte hem ifrån, 77 dagar sedan, mer än två månader. Helt sjukt, galet. Jag har svårt att förstå detta alltså. 

Studerar och lyssnar på musik som jag antagligen aldrig skulle få för mig att sjunga om det inte vore för detta, haha.

Mitt i veckan

Gårdagen började med stress, råkade stänga av mitt alarm så jag försov mig för "swing choir" övningen, oups! Sen direkt efter skolan när jag satt och försökte plugga med en riktigt go huvudvärk så kommer chris hem och frågar om jag vill åka med och handla och det ville jag så undan med läxorna och iväg. Kom hem vid typ 10, så trött att jag nästan somnade vid läxorna gjorde jag trots det färdigt dem och hade en välförtjänt natts sömn.
I eftermiddag ska jag och Mike åka och kolla på outfits till halloween-partyt på söndag för oss utbytesstudenter, roligt! Ingen aning om vad jag ska vara så jag hoppas att jag hittar något roligt!
Blev glad igår när vi hittade "kaffe-sirap" så att jag kan dricka mer smakfullt kaffe hemma, sparar pengar på det, haha!


Volleyball, pumpor, zoo och shopping

Jag har haft en utav de bästa helgerna sedan jag kom hit! Det var varit en fullspäckad helg men jag har haft såå roligt och gjort en hel del coola och roliga saker. 
Igår morse blev jag upphämtad vid 8 av Maria och hennes värdmamma. Vi åkte i ungefär en timme, lite mer. Där stannade vi och kollade på Marias värdsyster och deras skollag spela en volleyboll-turnering. De förlorade alla sina matcher vilket var synd men det positiva med det var att vi kunde komma därifrån tidigare och börja vår helg "på rikigt". Vet inte riktigt hur länge vi åkte - somnade goott, haha. 
När jag vaknade var vi utanför Omaha och virrade runt och letade efter "the pumpkin patch". Tillslut hittade vi det, yeay!
Det var som en blanding av "High Chapparal" och Jul på Liseberg fast med Halloween-tema och pumpor överallt. Låter udda men det var väldigt coolt! Vi gick runt, tog bilder, njöt av att vara där. Det var riktigt mysigt, det var väldigt kallt men det luktade sådär kallt och skönt ni vet så jag njöt till fullo. Efter ett tag så åkte vi ut med en traktor på ett släp till ett pumpa-fält och plockade pumpor! Hur coolt är inte det?! Jag tyckte det var riktigt coolt! 
Jag köpte mig en söt liten mini-pumpa. 
När vi var klara på "the pumpkin patch" så åkte vi mot vårat hotell. Vi virrade runt en del och hamnade i en dålig del av staden, på en öde bro, i Iowa, men tillslut hittade vi dit! 
Vi checkade in snabbt och åkte sedan och åt på en mongoliansk (säger man så?) restaurang där man ser när det tillagar maten, man tar maten men den är rå och så ser man när de tillagar den på en stor fet grill typ, lite småcoolt! 
Efter det somnade vi gott på vårat hotellrum. 
Idag så vaknde vi och åt hotellfrukost, amerikanska våfflor med sirap och smör, så gooott men ack så onyttigt men men! 
Efter vi packat ihop oss bar det av till "the Zoo"! 
Det var väldigt nice. Jag menar jag har varit på djurparker innan och sett de flesta djuren men de hade en sjukt stor byggnad som typ såg ut som globen i Stockholm där de hade en "inomhus öken". Så man gick in där och inne i kupolen hade de byggt upp en öken, så man gick runt och kollade på massa djur i en öken, riktigt nice. De hade gjorde likadant med en regnskog, så det var en annorlunda och rolig upplevelse på ett zoo. Deras akvarie ställe imponerade mig, det påminnde min en del om "Sea World" faktiskt. 
Efter "the zoo" så passade vi på att shoppe lite medans vi ändå var i en storstad. Hittade mina efterlängtade aprikos-färgade converse och de var på rea och precis när jag skulle ställa mig i kön så ropar en röst ut i högtalarna "Alla skor på rea är den närmsta halvtimmen 5 dollar billigare än reapriset" snacka om tur!
Hittade också en efterlängtad flanellskjorta, myys!
Nu ska jag sova, är helt slut efter denna helgen! 
Godnatt 

Volleyball

Pumpkin Patch

Pumpor, pumpor, pumpor 

En glad häxa påväg någonstan för Halloween, haha


Påminde mig om "sagoslottet" på Lisberg fast man gick hela vägen


Varför ett bollhav när man kan bada i majskorn? 

Satt i fängelse en stund, som tur var kom jag snabbt ut igen! 


Massa massa pumpor! 


Maria köpte en S'more, fick en tugga - hallelujah vad gott



Pumpa-fält där vi plockade pumpor


Maria med sin pumpa 


Jag med min pumpa, en aning mindre än Marias


Sötaste pumpan! 

Fet äcklig padda, så himla stoor! 

Sjukt cool manet

Maneteeer 

Gigantisk gorilla vilade sig mot fönstret där man tog kort

Regnskogen inomhus


Vattenfall i "inomhus-regnskogen" 


Var tvungen att ta kort! Hur coolt är det inte med en "Svampbob Piñata?! 

Sist men inte minst en bild på mina efterlängtade converse! 

Fredag

Fredag - äntligen!
Seg men ändå snabb dag i skolan. Denna veckan har gått snabbt och långsamt, skumt alltså. 
Ikväll var det vår sista football-match hemma.. Vi spelade mot ett av topplagen i staten.. Gick ju sådär. 
Vi förlorade ganska stort 86-6.. Vårt lag är allt annat än superbra, hehe. 
Jag frös fötterna av mig, jisses! Det börjar verkligen bli kallt här nu! Jag hade dock converse på mig men mina vinterkängor ska komma nästa vecka, längtar! Min skinnjacka och raggsockar är också påväg vet jag. Sjävklart är det choklad i paketet också, haha. 
Nu ska jag snart gå och lägga mig för jag ska upp klockan 7 imorgon! Ska med Maria (norska tjejen) och hennes värdfamilj ner till Omaha, kommer hem på söndag så antagligen inget bloggande förrän söndag-kväll.

GODNATT och trevlig helg!  
Hittade denna ganska awesome bilden häromdagen, haha. 

Glee

Vanlig dag i skolan, hände inget direkt speciellt. Fredag imorgon - woho!
Hade tänkt baka kanelbullar idag efter som det var kanelbullens dag men vi hade ingen jäst och klockan blev för mycket... Tråkigt!
Fick in ett skönt träningspass, mina magmuskler är döda idag efter gårdagens pass - sjukt skönt!
Åt på den lokala restaurangen jag och Mike efter träningen, salladbaren hade jordgubbar, fett nice!
Sitter nu och kollar på "Glee"! Åh fy vad jag älskar det! Fast det är något som kommer hända snart som kommer göra mig ledsen = tårar i ögonen! Usch!

Gleee!


Skype

Vanlig dag i skolan, hände inget speciellt. Matten börjar bli lättare igen nu när vi förhoppningsvis är klara med fraktioner, avskyr de! Är helt klart en decimal-människa när det kommer till matte, haha. Art går bra, vocal går bra och digital media går bra. 
Dagens lätt roligaste händelse var att skypea med min kära vän Johannes. Efter ungefär 2 timmar dog min dator men du såg en aning trött ut Johannes så det gjorde inget, haha (jag vet ju att du läser detta, det sa du ju själv, hihi). Väldigt roligt att prata och se honom igen. 
Insåg också att jag har varit här en femtedel av mitt år redan, lite mer till och med. GALET! 
Ikväll så visste vi den nya koden till gymmet så vi kom lätt in, skönt! Min mage och armar kommer vara döööda imorgon, YES! 
Nu ska jag säga godnatt! Godnatt, haha

Snyggast i världen på skype, haha! 

Pinsamt

Rubriken sammanfattar dagens volleyboll-match. De två första seten spelade varsity-laget jättebra och hela publiken var övertygad om att de skulle vinna. Eller ja, det spelade 4 set, de vann två och förlorade två. De två sista seten de spelade, herregud... Från att vara en stolt "pirate" gick man till att vilja sjunka genom jorden. De spelade fruktansvärt! 
Vi spelade mot ett lag från en "stad" ungefär 45 minuter bort där en norsk tjej bor som jag träffade på camp. Så hon var där, det var väldigt skönt att få prata med någon som går igenom exakt samma sak som jag gör just nu och som är från ungefär samma land, nästan hemifrån i alla fall. Här, just nu är Norge så gott som hemma, haha. 
På lördag ska jag följa med dem till Omaha, ska bli väldigt roligt att få komma ut och göra något, speciellt med en kompis! 
Ikväll efter matchen var hela familjen (jag, Chris och Mike) redo för ett träningspass på gymmet. När vi kom dit och slog in koden hade de ändrat den så det sket sig. Väldigt surt. Jag gjorde det lilla jag kunde i alla fall och dansade "Just Dance 3" och gjorde lite styrka uppe på mitt rum. Hade nu tänkt kolla färdigt på det "Svenska Hollywood-fruar" avsnittet jag inte kollade färdigt på igår men det cpar... Buhu.. :( 
Jaja, kanske ett tecken på att jag borde sova? Jag tror det!
Volleybaaall! 

Bra dag

Idag har varit en riktigt riktigt bra dag! Hade en sjukt roligt "Art" lektion. Min lärare var helt förstörd för det var färg över allt men ah... Hehe Vi fyllde ballonger med färg och vatten och satte upp de på kartong och så kastade vi pilar på ballongerna, så roligt var det! Fick dog färg i hela ansiktet men men, haha. 
Sedan flög dagen förbi i skolan och jag var hemma i en halvtimme ungefär innan jag och Chris åkte iväg. Fick mitt  hår färgat medans hon handlade och så så det var roligt! Gjorde en "ombre". Man kan inte se det jättetydligt men jag blev nöjd, ni får se bild någon annan gång!
Nu kollar jag på "Svenska Hollywood-fruar" och ska sova!

Sjukt nice "Art" lektion! Sjukt nice att göra sånthär i skolan! 

Söndag

Idag har inte gått många knop. Har verkligen inte gjort något alls. Kollat på mitt första hela avsnitt av "Svenska Hollywoodfruar" haha, spelat gitarr (det var längesedan för jag har ont i fingrarna nu, illa!), kollat på tv, skypat med pappa, fick in ett riktigt skönt träningspass nu ikväll. Jag har slöat hela dagen och ibland behöver man sådana dagar. 
Jag har funderat lite på om jag uppdaterar min blogg för mycket. Känns lite som ett tecken på att jag inte gör så mycket för jag menar när jag gjorde massa var alldeles för trött för att blogga, hm.. Kan bero på att jag går igenom en liten hemlängtan period och då är det skönt att blogga och skriva av sig lite.. Hm, aja orkar inte tänka på det nu, haha. 
Nu ska jag kolla på ett avsnitt "Svenska Hollywood-fruar" och sedan ser jag fram emot en skön natts sömn och en härlig vecka! 

Tidsfördriv och skön underhållning, haha

RSS 2.0