Happy New Year

Sitter hemma och väntar på att Chris och Mike ska komma hem från jobbet så att vi kan åka. Om ni har missat detta så ska jag och mina värdföräldrar åka iväg ungefär 4 timmar bort för att springa/gå/jogga ett 5 km lopp klockan 00.12 inatt. Så jag väntar på att de ska komma hem så att vi kan åka till stället där loppet är. Mikes syster bor där så vi ska vara där och även sova där inatt så det var riktigt smidigt! Är sjukt taggad på att starta året på ett roligt, random, hälsosamt och nice sätt! 2013 ska bli ett grymt bra år, jag ska tillbringa halva året här i USA, jag kommer komma hem, börja gymnasiet, scoutläger och massa roligt! Är riktigt taggad på ett nytt år! 
Hoppas ni får en riktigt härlig kväll och firar in det nya året på bästa sätt! 
GOTT NYTT ÅR 


Lyckad shopping

Ibland är min kärlek till detta land obeskrivlig, haha! Speciellt när det kommer till reor och shopping! Idag hittade jag 3 toppar på Holliser för under 200 kr, den lyckan var ganska obeskrivlig! Sparade typ 500 kr för orginalpriset var något helt annat. Hittade även en annan topp på American Eagle för typ 55 kr som hade kostat typ 150. Köpte även tvål, parfym och lotion från Bath&BodyWorks. Älskar det stället! Nu har jag grejer för en halv armé typ, hahaha. Börjar fundera på hur jag ska få hem allt, jag börjar samla på mig en hel del liksom.... Senare problem!
Vicky från Tyskland följde med oss och shoppade idag så vi shoppade loss hon och jag! Skoj skoj! 
Imorgon är det nyårsafton, GALET! Sjukt taggad på att jogga 5 km klockan 00.12, hurtbullar är vi allihopa, allihopa!  Blir en sjukt hurtig start på året i alla fall och det ska det vara hela året, woho! :D 


Simply amazing

Idag har varit en riktigt bra dag!
Åkte till Norfolk och bowlade med en tysk tjej - Vicky. Det gick kalas, slog mitt personliga rekord så det gjorde mig glad och taggad på att fortsätta bli bättre på att bowla. Sedan så åkte vi hem till henne och pratade om hur vi har det, vad som är svårt, jobbigt, roligt osv. Vi åkte även ut med hennes familj till ett stort kulligt fält där vi tänkt åka pulka. Snön var för mjuk så det blev ingen pulkaåkning men de hade en fyrhjuling som de satte en ring bakom som man låg på. SÅÅ kul när hennes värdpappa körde och man gled efter i full fart, massa snö i ansiktet men det var lika kul ändå! Solen sken och snön glittrade vackert över de kulliga landskapet, lite som taget ur en bok eller film faktiskt. 
Kom hem och hade en väldigt trevlig kväll med mina värdföräldrar och en av mina värdbröder. Vi spelade spel och hade det trevligt. En riktigt bra dag helt enkelt! Älskar att vi fått snö så att man kan ut och leka och vara 6 år igen istället för 16, haha. 


Vackert vackert, nästan lite breathtaking
 
Här ska det lekas! BRUM BRUM! 
 
Glad, taggad, nöjd med livet 
 
Vicky och jag, woop woop
 

Home sweet home Nebraska

Igår kom vi äntligen hem efter en bilfärd med delvis kassa vägar pga snöö. Här hemma fick vi mellan 10 och 15 centimeter snö under natten till igår och gårdagen. Bilresan tog längre än planerat pga vädret men det gick bra ändå. Vi kom hem oskadda och trötta.  
Sitter här och tänker på hur otroligt mycket alla där hemma betyder för mig. Ni stöttar mig igenom allt och finns alltid där med råd, positivt tänkande och ni får mig att gå igenom det som är svårt mycket lättare. Utan mina föräldrar och mina underbara vänner så skulle jag inte vara här idag, på andra sidan jorden och uppleva mitt drömår. Ni är underbara hela bunten och vissa dagar så undrar jag varför jag är här, så långt borta när jag skulle kunna vara med er.
Jag har insett att det är när man är iväg länge som man inser hur mycket familj och vänner verkligen betyder.
När man umgås ofta så kan man lätt börja ta varandra för givet. Mina föräldrar brukar säga "Man saknar inte kossan förrän båset är tomt." Mina föräldrar och mina vänner är mina "kor" just nu. (hahahha, ni vet att jag älskar er trots att jag jämför er med kor!). Men snart är jag hemma! Halva mitt år har redan gått, halva! Det är verkligen svårt att greppa. Så otroligt mycket har hänt sedan jag lämnade Sverige i somras. Jag längtar hem men jag vill inte hem. Jag ska njuta till fullo av det som är kvar! 
TACK för att ni finns i mitt liv, mina vänner och min familj. Älskar er

GOD JUL

God Jul! Eller snarare God Forsättning, haha! Hoppas alla hade en riktigt mysig jul hemma i Sverige med familj och vänner. Jag är just nu i Iowa, ungefär 7 timmar hemifrån hos min värdmammas föräldrar. Känns riktigt härligt att vara i en storstad igen, haha! Idag har inte varit speciell utan det är imorgon som det läggs allt krut på för amerikaner firar jul på juldagen och inte på julafton. 
Ikväll så åkte vi och kollade på en ljusgrej i en park, det var ljus överallt i alla möjliga former - tomtar, renar, snögubbar, nötknäppare, traktorer, polkagrisar, Jesus krubba, pepparkaksgubbar, ja allt du kan drömma om. Vi åkte även förbi några hus där de verkligen gått "all out" med julljus alltså. Allt är väldigt amerikanskt med ljusen så det är väldigt fräckt och roligt att se för det är inget som jag är van vid. 
Nu ska jag ta och försöka sova så jag är utvilad för "julafton" imorgon, haha!
GOD JUL! 
(Duktig som jag är så lade jag precis in bilder på datorn så ni får se lite blandade bilder från den senaste månaden, haha) 
 

Mall Of America, wop wop
 
Stötte på Louis Tomlinson från One Direction....
 
Jag och lilla Blake innan min skolas julkonsert
 
Min High School Choir
 
Jag sjunger till min värdpappa under ett nummer med swing choir
 
Melissa och jag dekorerade ett pepparkakshus
 
Någon var ambitiös i sin trädgård
 
Polkagris
 
Stencool krokodiltomte 
 
 
 
TRAKTOR
 
Pepparkaksgubbar, så söööta 
 
Man körde under maaaaaassa ljusslingor
 
Tomten och snögubben
 
Någon annan var också ambitiös med sitt hus/trädgård
 
GOD JUL
 

Tidig julafton

Igår så var hela familjen här hemma i det lilla huset. Alla 4 barn, 2 av dom har pojk/flickvän och en liten 2 åring på det. Jisses, fullt hus kan man lugnt säga! Fick fina och efterlängtade julklappar så det var väldigt tacksamt och roligt! Det var roligt att se alla bli glada över sina presenter och jag fick en härlig och mysig julkänsla. 
Igår innan vår lilla jul så färgade vi Heathers hår. Hon hade blont underhår och mörkbrunt överhår så hon skulle färga i sina utväxter... På något sätt så lyckas hennes underhår bli GRÖNT! Det var seriöst grönt. Slutade med att hon färgade hela håret mörkbrunt! Jag gjorde ett tappert försök att blondera min slinga i luggen igen, hehe... Inte riktigt resultatet jag ville ha så det blir att köpa blondering snart! 
I morgon så åker vi ner till Iowa över jul till min värdmammas föräldrar så det ska bli kul! 
Nu ska jag skypa med min kära mor! 
Inga bilder, sorry.. hehe!
TJO HEJ LEVERPASTEJ

Snöööö

Vaknade imorse till massa snö på backen! woho! Hoppas på en vit jul trots allt! Var dck lite deppigt att vi inte började senare för de flesta skolorna häromkring gjorde det, men men! Imorgon får jag äntligen lov! 
Puss och hej leverpastej!

Galet

Igår var en helt vanlig skoldag fram tills klockan 11.05 då vi hörde i skolans högtalare att vi är under en så kallad "lock down". Det betyder alltså att ingen får lämna klassrummen, byggnaden och att skolan är under hot eller i fara. Jag blev så rädd, det var väldigt obehaligt att veta att något farligt pågick och vi visste inte vad. Jag satt nästan och väntade på att någon skulle komma in i klassrummet och skjuta men TACK GODE GUD så hände inte det. Det som hände var att en pappa försökte ta sina barn i från en av "grundskolorna" här i mitt samhälle. Det var inte på min skola utan den andra. Han blev nekad och blev arg. Han körde otroligt fort genom staden, åkte till affären och hotade med att skada sig själv och andra. Han åkte till litet samhälle på ca 200 personer ca 10 minuter bort där han bor och satte eld på sin lastbil, körde in i väggar och förstörde med sin traktor. Det hela slutade med att han blev skjuten och fördes till sjukhus. Ingen elev eller lärare skadades. En polis blev dock påkörd men fick endast lindriga skador. Det var väldigt läskigt att vara med om och obehagligt. 
Dagen i skolan idag var betydligt lugnare så det är bra! 
Nu ikväll sitter jag och kollar på film och äter godis, haha! 


Reportaget är längre men detta och mer stod på Omahas tidnings hemsida igår kväll.

Sista veckan

Avslutade precis ett samtal med en kompis och innan det så pratade jag med min kära far över skype. 
3 och en halv dag kvar i skolan denna terminen, galet. Min första termin på High School har redan gått! Det är svårt att förstå! 
I helgen så bowlade vi och jag gjorde helt okej ifrån mig. Sedan så åkte jag hem till en kompis och sov över, hade superkul! Vi och ett gäng från hennes kyrkan gick ut på lördagkvällen och sjöng julsånger för folk. Så vi gick från hus till hus och sjöng, så mysigt och roligt! Väldigt typiskt amerikanskt också kan jag nog säga, haha. 
Igår så åkte jag och min värdfamilj och shoppade vilket drev mig lite galen för alla stressar något fruktansvärt nu till jul och då blir jag stressad och på dåligt humör osv. En dålig cirkel av det hela helt enkelt. Köpte en vattenflaska och en julklapp, storshopparN, haha! 
Sedan så åt vi middag på en italiensk restaurang - SÅÅÅ GOOTT var det!
Juste! Igår åt jag sushi till lunc! Första sushin på typ ett halv år! INTE OKEJ! Jag älskar sushi och har saknat det något fruktansvärt. 
Idag är det en vecka kvar till julafton vilket är helt stört. Vart har tiden tagit vägen? Om en vecka så är det också 5 månader sedan jag åkte hemifrån vilket är likamed halva mitt år! Jag har verkligen svårt att greppa allt som pågår typ. Jag menar snart är det 2013 och jag börjar gymnasiet hemma igen, vart tog mitt utbytesår vägen?! Nej fy, jag ska allt njuta till fullo av de 5 månader som är kvar! Jag har prom, Mount Rushmore, skidåkning, Colorado, jul, nyår, vår, och massa annat att se fram emot! Väldigt taggad på resten av mitt år, det ska bli kalas! 
Tro det eller ej så har jag faktiskt gått och köpt mig två par cowboyboots. Trodde aldrig riktigt den dagen skulle komma men det gjorde den! Provade ett par bootcut jeans igår men det var fruktansvärt, så långt ska vi inte gå! Någonstans får det ta stopp i min förvandling till "cowgirl" hahah! 
Nej, nu ska jag ta och vara lite social med mina värdsyskon! 
Hoppas allt är bra och att ni inte stressar sönder i julstressen! 
 

Jag och Melissa dekorerade ett pepparkakshus! 


Jag har bakat lussebullar! Ingen jul utan lussebullar! 

Jag i min swing choir klänning innan konserten i tisdags förra veckan! 


Mina cowboyboots! 



Baby all I want for Christmas is you...

Hej du där!
Jag är så himla dålig på att uppdatera här så det är inte sant. Tänker varje dag på att jag borde blogga och lägga in bilder på datorn men det kommer alltid något i mellan och vissa dagar är jag för lat helt enkelt, haha. 
Just nu så sitter jag här framför datorn och ska skypa med Sofia som är i California på Utbytesår. 
Jul närmar sig med stormsteg och på torsdag redan så är det Lucia! Känns väldigt skumt att de inte firar det alls här för hemma är det en ganska stor grej och för mig även en stor del av julkänslan. 
Imorgon har vi dock julkonsert vilket ska bli väldigt roligt. Jag kommer uppträda med skolkören och även i Swing Choir. Jag ser fram emot detta väldigt mycket! Vi fick våra klänningar för Swing Choir förra veckan så de ska invigas imorgon, kul kul! 
I helgen så var det bowling som gällde och i söndags var det en chill dag hemma med massa bak - majsmuffins, kanel och äppel-muffins, bröd, brownies och morotskaka! Slog mitt personliga rekord i bowlingen i helgen så det känns bra att det börjar arta sig lite i alla fall. 
Skypade med kära mor idag, det var lite tårar från min sida. Helt ärligt så är jul än så länge väldigt jobbigt för min del. Jul handlar om familj och värme och även om jag har min amerikanska helt underbara familj så är det inte riktigt samma sak men jag ska allt klara detta på något sätt, annars är det ju inget roligt! 
Efter jul blir det ännu roligare för den 1:a januari klockan 00.13 på natten ska jag och mina värdföräldrar delta i ett 5 kilometerslopp! Galet va?! Jag är väldigt taggad och jag tränar för fullt för detta nu, typ en timme om dagen faktiskt. För er som undrar så har jag inte blivit en lite amerikansk kötbulle, haha. Jag kommer fortfarande i alla kläder jag hade med mig hemifrån så jag är väldigt stolt över det, befarade att jag skulle komma hem 10 kg tyngre men icke, woho! 
Jag måste bli bättre på att uppdaterar er om vad som händer här! 
I veckan är det julkonsert och skola, i helgen är det bowling och på söndag ska vi till Iowa för att shoppaaaa, wihoo! 
Nästa vecka är sista veckan på min första termin här, det är ganska galet. 
TJO HEJ LEVERPASTEJ! 

Snabbis

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering det sista! Livet har varit i full gång och jag har varit sysselsatt från ena sekunden till den andra! 
Jag hade en väldigt rolig och bra 16:de födelsedag i torsdags förra veckan på Thanksgiving! Maten var god, fick fina presenter, solen sken och livet var bra!
Förra helgen spenderade jag 12 timmar på en buss, Nebraska - Minneapolis, Minnesota och tillbaka. Åkte upp i fredags morse och kom hem på söndag eftermiddag. Det var otroligt! Skriver mer om det när jag lägger upp alla bilder sen, har inte lagt in de på datorn ännu och klockan tickar nu mot 01.00 men jag kände att jag behövde uppdatera er! 
Veckan har gått bra, det har inte hänt något superspeciellt. I torsdags så åkte ett gäng från Swing Choir iväg till en basket match i ett samhälle i närheten och då testade vi våra klänningar. Som jag kanske skrivit tidigarae får vi de uppsydda för oss i år, sjukt nice! 
Jul kryper närmare och närmare. Var och shoppade idag och alla butiker var fullsmockade med julsaker, så mysigt! ÄLSKAR DET!
Precis som ni har sett på film så gillar amerikaner att ha julljus överallt, överallt! Det finns de som har ljusgrejer större än sitt hus i sin trädgård, de som har sånt som blinkar i 50000 olika färger, de som har stilrena enkla ljus runt husknuten och massa annat, ganska coolt! 
Som jag skrev i tidigare blogginlägg så är jag numera en bowlare. Imorgon har vi vårt första bowling "meet" så jag ska försöka få en god natts sömn så att jag bowlar bra imorgon, yääy! 
Nej, nu ska jag sooova!
Hoppas att ni har fått lika mycket julkänsla som jag för det är underbaaart! 



RSS 2.0