Omotiverad

Ligger i sängen och försöker plugga inför två prov imorgon. Ett av dom är det största vi haft denna terminen. Jag är så omotiverad att plugga så det är äckligt. Jag har inte varit såhär omotiverad på länge alltså. BLÄ! Blir bara distraherad hela tiden, tänker på annat, ofokuserad och massa annat. Det är inge roligt för jag vet att jag måste plugga liksom. Jaja, ska försöka göra ett sista ryck när jag skrivit klart detta. 
Ska med nästan 100% säkerhet byta Wave så att jag åker hem tidigare, alltså i slutet av maj istället för i början av juni. Ringde och kollade med EF och de hade gjort fel så jag slipper betala avgiften för att byta Wave vilket är ett plus, kan lägga de pengarna på prom istället, haha! Imorgon ska jag träna för första gången på nästan två veckor efter denna hemska och vidriga förkyldningen jag haft. Ska bli riktigt skönt att komma igång igen. Blir SÅ uttråkad när jag inte tränar! Nej, nu ropar böckerna... BLÖH! 
 

Blandade känslor

Idag landade mitt hemresedatum på posten. Jag blev chockad om jag ska vara ärlig! Jag var helt inställd på slutet av maj men detta sa att jag ska hem i början av juni. Man kan byta "våg" då man åker hem så jag funderar på att göra det men det beror på! Vet ingenting helt säkert än förutom att jag just nu ska kommer hem i början av juni. 4-6 juni för att vara mer exakt. Men det kan som sagt ändras! Det var väldigt blandade känslor att få brevet. Ett tecken på att det snart är slut vilket helt ärligt är en lättnad men samtidig så blev jag ledsen för jag ska trots allt snart lämna mitt liv här. Skumt alltså...


En vecka senare

En vecka senare och jag är fortfarande sjuk. Rinnande nästa, täppt näsa, hosta, trött, hängig och allmänt blää! Inte kul alltså! Har inte tränat på typ 1 1/2 vecka och det är skit! Jag älskar att träna och mår skit utan det! Plus att jag har inte kunnat inviga mina nya skor heller! Igår så var det vårt första "speech meet"! Det var roligt! Man framför sitt speech två gånger och sen om man är varsity så får man reda på om man är i finals och då får man framföra det en tredje hon och sedan så får man reda på vem som vinner. Jag är inte varsity så jag har ingen aning om hur det gick för min del. Första gången var väldigt pirrit, jag skakade, missade meningar, blandade ihop och så vidare. Andra gången gick betydligt bättre så det var skönt!
Igår så var det även districs i bowling för vår del. Jag bowlade inte och kunde inte vara där och kolla. Våra killar gick vidare till statsmästerskapet vilket är sjukt nice! Våra tjejer förlorade med EN kägla... Så surt! En av våra tjejer gick vidare individuellt så det var roligt för henne! :D
Nu ska jag allt försöka sova och hoppas på att jag kan få en god natts sömn.

Min speech outfit igår!


Tungt

Mitt i vintern, inte många soltimmar, bowling är snart över, skolan bara går och tuggar, livet är väldigt vardagligt just nu. Med detta kommer hemlängtan och saknaden av min underbara familj och mina fantastiska vänner. Vad skulle jag vara utan er? TACK för att ni alltid finns där för mig i vått och torrt. Mitt liv skulle var tråkigt, fruktansvärt och dött utan er. Ni gör mina dagar mycket lättare att sig igenom. 
Bowlingen ikväll gick bra! Avslutade säsongen med ett nytt personligt rekord vilket ALLTID är välkommet! Uppe i hela 122 poäng nu! Om man jämför detta med i början av säsongen så är jag värsta pro! Känner mig jätteduktig haha! 
Tanken på att det är ett halvår sedan jag lämnade kära Sverige är skrämmande och galen. Vart har tiden tagit vägen egentligen? Det känns som en hel evighet sedan men samtidigt som om det var igår. Det är läskigt. 
Imorgon slutar vi halv 12, WOHO! Måste njuta av den lilla tid vi faktiskt är lediga från skolan här. Jag menar vårt sportlov är en dag, EN dag, vårt höstlov var EN dag, inte speciellt mycket... Men vi slutar 15:e maj så jag ska inte klaga!
Fredag imorgon, jag är redo för helg! 
 
 
Saknar mina fina brudar! 
 
MARABOU! 
 
Såg denna häromdagen och den fick mig att skratta 
 
Scoutläger med bästa patrullen! 
 
 
Älskar dig Mamma! (har ingen vettig bild på dig pappa, haha sorry!) 
 
JAG SAKNAR KEBABPIZZA! 

Back to school

Efter två långa dagar hemma fulla med uttråkande tv-tittande så var det tillbaka till skolan som gällde idag. Inte fruktansvärt mycket att ta igen vilket alltid är skönt. Slipper ett prov imorgon så jag får helgen på mig att plugga vilket alltid välkommet. Hade en lång diskussion med min kära moder idag på skype efter skolan. Vad skulle jag göra utan dig mamma?? 
På lördag klockan 06.15 (ugh vad tidigt!!) avgår skolbussen mot vårat första speech meet. Speech är alltså en kurs jag läser i skolan och man tävlar även i det. Det finns olika genrer man kan välja och jag har valt underhållning. Så jag har skrivit ett tal om mitt utbytesår. Så på lördag är det tävling som gäller, pirrigt!! På söndag lär det bli lite plugg. 
Idag den 24:e januari är det ett halv år sedan jag lämnade mina kära föräldrar på flygplatsen för att åka hit. 6 månader sedan. Det är verkligen helt galet. Om ca 4 månader är jag hemma... Det är båda glädjande, skrämmande, ledsamt och skumt. Blandade känslor alltså. 
Nu blir det lite sista minuten plugg innan läggdags och vocabulary test imorgon... blööh, vissa av orden är rena grekiskan, eller ah engelska men det känns som grekiska eller något annat komplicerat språk haha. 

Vocab... jippie! 

Sjukling

Hemma från skolan idag. Mådde skit imorse. Ont i huvudet, trött, täppt i näsan, ont i halsen och ont i hela kroppen. Har fått något virus eller nåt. Fick en stereiodspruta hos doktorn så det ska hjälpa så att jag känner mig bättre! I helgen var det skolan för speech grej, bowling, sov över hos en kompis och igår (söndag) så åkte vi och shoppade. Köpte äntligen nya träningsskor! De som jag hade innan var en aning slitna.. Så nu sitter jag med mina träningsskor på för att "sitta in dem" haha :) är jättenöjd! På lördag nästa vecka blir det min första speech tävling och bussen avgår vid underbara 06.15 på morgonen... Älskar att gå upp så tidigt en lördag, eller inte. En vanlig vecka framför mig! Har nu också officiellt gått ner så gott som all vikt jag har lagt på mig sedan jag kom hit! Det känns riktigt bra! Jag var rädd för att gå upp typ 10 kg men jag har klarat detta! Om 2,5 månader komma mina föräldrar hit! Så taggad på att få visa hur jag har haft det de senaste 9 månaderna! Det är galet att januari snart är slut!
Hoppas allt är bra med er där hemma!


Livet rullar på

Min lycka över att jag ska på Taylor Swift konsert har lagt sig lite men den är där fortfarande. Det är mitt i veckan, är trött, vill sova, två test imorgon, vill inte, blää. Alltså vart man än befinner sig och går i skolan så kommer skolan alltid vara skola och det är sååå tråkigt att man bara vill sova genom hela dagen. Samtidigt som man vill detta, vad skulle livet vara utan skola? Jag menar utan skola skulle jag inte träffa massa av mina kompisar varje dag, jag skulle antagligen spendera oberäknliga timmar framför datorn/tvn och göra absolut ingenting - tråkigt! 
Jag må vara trött på skolan redan efter två veckor men sånt är livet! Om 4 månader är detta över!! Om 4 månader. Det är verkligen helt galet att jag har varit hemifrån i 6 månader redan. När jag tänker på det blir jag nästan lite åksjuk för att allt har gått så fort, hahaha. 
Nu ska jag plugga inför mina två test imorgon - Engelska och Amerikansk Historia. Yay... eh, eller inte men men! 
Något som gjorde min dag idag var när vi sjöng ur ett Disney medley i kören idag och en låt från High School Musical var med. Jag gick loss total och fick massa goa minnen, haha! 
 
Nostalgi! 

Taylor Swift & Ed Sheeran

LYCKA! 
När jag fick reda på att Taylor Swift skulle göra en konsert nere i Omaha så ville jag gå. Biljetterna var svindyra i början MEN idag fick jag tag på biljetter till mig och två kompisar!! Min lycka är total! Inte nog med att Taylor Swift är sjukt bra, Ed Sheeran är typ förband eller nåt sånt! Två sjukt bra artister! GAH! Jag är så lycklig, studsar upp och ner just nu! WAAAH! 
 
LYCKA!!! :D 

Cause we're bowling

Spenderat större dagen i bowlinghallen - från klockan 14 till klockan 20.30. Lång dag! Vaknade imorse och tränade före frukost så det kändes hurtigt och bra, haha! Slog mitt personliga rekord i bowling idag, yes! Den glädjen är väldigt nice faktiskt!! Känner att jag blir bättre och det är alltid roligt! Kollar på "Pitch Perfect" ikväll igen, haha! Älskar seriöst den filmen!


Bra dag

Idag har varit en bra dag! Fredag, skolan var bra, god mat på min favoritrestaurang, fyndade skor och kavaj för speech, köpte min favoritfilm på dvd, tränade och livet leker! Taggad inför bowling imorgon, ska även träna imorgon igen! På riktigt bra humör!!
Hoppas allt är bra hemma!

Pitch Perfect - love it!


Fredag imorgon!

Äntligen är det fredag! Har varit en lång men ändå kort vecka! Bowlingen idag var kul, slog mitt personliga rekord! YES! Alltid roligt! Proven i skolan idag gick bra och kändes bra, har varit en bra dag över lag helt enkelt. Har dock inte tränat och det känns skumt och jag känner mig lat, haha! Men imorgon blir det ett svettdrypande träningspass, woho! Skönt att det är fredag imorgon och sedan helg. Känns välförtjänt efter första veckan i skolan efter lovet. Idag för eran del och imorgon för min är det 90 dagar kvar till mina föräldrar kommer hit! Jag är så taggad på att få krama dom och visa dom hur jag har haft det de senaste 9 månaderna! Kan inte fatta att det är så gott som ett halvår sedan jag lämnade flygplatsen hemma, det är verkligen galet!


Gasen i botten

Måste älska att plugga... Har inte behövt plugga på länge, sedan i maj för att vara mer exakt så det känns väldigt skumt att faktiskt behöva plugga inför prov. Amerikansk Historia och Engelska prov imorgon, måste älska skola ibland alltså! Fick in ett litet snabbt träningspass idag, åt middag på restaurangen här i samhället, pluggat lite och nu ska jag plugga igen!


Full fart

Det är redan full rulle i skolan. Måste erkänna att det känns skumt att behöva göra läxor efter skolan och faktiskt plugga. Hade bara enkla ämnen förra terminen och denna terminen har jag Engelska och Amerikansk Historia. I engelskan så ska vi läsa, ha grammatik och lära oss nya ord. Några av de orden är rena grekiskan för mig men det blir nog bra! Amerikansk Historia är intressant. I SO hemma när vi läser historia vill de att vi ska ha djupa reflektioner, dra paralleller, egna slutsatser osv. Idag sa min lärare att jag blev för djup. Trodde inte man kunde bli det med reflektioner om historia men tydligen så kunde man det! Det är ett helt nytt sätt att lära för min del. I speech så har jag påbörjat mitt tal vilket ska vara underhållande. Fick en riktigt bra start idag och det kan bli riktigt riktigt bra! Är sjukt taggad!


Var på skolans basket match idag! Go Pirates!


Trött på skiten

Jag vaknade imorse, var på bra humör, gick ner för att äta frukost och sedan så vägde jag mig för att kolla hur jag sköter mig. Vågen visade knappast det jag ville se. Jag är trött på att känna mig mullig, större och så vidare. Det sjuka är att jag är normal. Jag är precis vid samma vikt och längd som större delen av USAs tjejer/kvinnor. Så vem bestämmer egentligen varför jag känner mig överviktig och mullig när jag egentligen inte är det? Sedan jag kom hit till mitt lilla samhälle har jag kännt mindre och mindre press på att se bra ut, jobba på mig själv för alla andras skull. Nu jobbar jag på mig själv för att jag vill och inte för att jag ska försöka passa in eller jämföra mig med alla andra. Personligen så tycker jag pressen är så otroligt mycket större på att vara smal, klä sig rätt och se bra ut hemma i Sverige än här. Något som var så otroligt jobbigt under idrotten i grundskolan var de personer som sa "åh kolla vad tjock jag är, kolla på mitt fett". Där stod jag och vad både större och fick sämre självklänsla. Varför är det så egentligen? Okej, det är inte hälsosamt att vara för överviktig, absolut inte. Jag är trött på skiten. Varför ska man behöva vara pinnsmal egentligen? Hur kommer det sig att jag, varje sommar, känner mig så fruktansvärt obekväm i bikini och jämför mig med alla andra hela tiden. Jag kommer aldrig kunna se ut som modellerna för Victoria Secret´s, aldrig. Det är bara för mig att acceptera. Jag är inte 175 cm lång, jag har inte rätt kroppsform, jag är inte pinnsmal, listan kan göras lång. Hur kommer det sig då att jag kan gråta mig själv till sömns för att jag önskar att jag kunde se ut som dem och att jag kunde acceptera mig själv mer. Så vad spelar det för roll egentligen om jag har några extra kilon? Ingen! Detta handlar inte bara om mig utan oss alla. Något extra kilo hit eller dit spelar ingen roll. Så vadå att man inte är en storlek 34? Det är absolut inget dåligt med att vara en storlek 34 för vissa är födda smala och kan äta en hel häst och fortfarande vara smala. Det är så vi är. Det som jag tycker är hemskt är alla kommenterar på bilder som folk lägger upp på sig själva i bikini och de får kommentarer som "vad tjock du är" osv. Det jobbiga är att i en del av fallen är det min storlek eller till och med mindre. Jag har sakta börjat inse att jag är vacker och fin oavsett vikt eller storlek på kläder. Det är egentligen bara siffror. Detta må låta så cheesy men det skiter jag i. Alla är vackra på sitt sätt. Alla har sin egen skönhet. Jag kan inte påstå att jag är perfekt. Självklart har jag tänkt tankar som "han/hon är lite rund", jag är inte mer än människa. Alla har sina egna skönhestmål/viktmål och det är bra! Jag är så imponerad av människor som går ner i vikt och kämpar. Jag älskar att kolla på "Biggest Loser"! Jag är bara trött på att känna som om jag inte passar in för att jag inte är smal nog, ser så sjukt bra ut i bikini, inte har något sexpack eller vältränade armar. Jag önskar att alla bara kunde sprida mer kärlek, det är inte bara utsidan och hur den ser ut som räknas även om den i många fall skapar många av våra intryck. 
 
 
 

Lördag

Idag är det lördag och jag har knappt stigit upp ur sängen än. Har kollat på film och chillat. Skulle skypat med min kära vän men hennes skype ville inte funka så det blir imorgon istället. Jag skypade med min kära mor igår och fick lite nyhter som var oväntade. Bortsett från det så var det skönt att skypa med mamma, det är alltid lika mysigt att se henne igen och höra hennes röst haha. 
Idag är det bowling som gäller och ikväll ska jag till min IEC för att välkommna en tjej från Österrike som landade häromdagen. 
De två skoldagarna har varit bra, nöjd med mina lektioner och tror det kommer bli en riktigt rolig termin. Det svåraste blir nog "English". Vi fick ett häfte med ord och definitoner och jag bara kollade på pappret och blev lite skrämd typ, hahah. Det ska nog bli bra, får nog plugga lite mer denna terminen än förra men det kan jag leva med. Måste ju ändå komma in i vanan att plugga inför gymnasiet till hösten. 
Nu ska jag börja kolla på en film igen och sedan dra och bowla! 
TJO FLÖJT 
 
Bjuder på en fin bild hahaha

Bästa känslan

Som jag skrev tidigare har detta varit en lat dag men det är skönt med de ibland! Skickade ett paket hem till Sverige (hoppas du får det snart mamma!). Tränade ikväll så just nu har jag jag den underbara känslan efter ett riktigt härligt träningspass! Blev ca 1 timme och 20 minuter. Härligt! Skola imorgon, galet att min andra termin börjar imorgon!


Kusinvitamin

Vaknade tidigt imorse för att skypa med min bästa kusinvitamin! Så värt att vakna tidigt för det! Imorgon börjar skolan ändå så det var  ett plus i kanten med att vakna tidigt. Så nu har vi skypat färdigt och jag ska ner och äta frukost, sjukt hungrig! Sedan ska jag ta och kolla på film och ta det lugnt. Inga direkta planer idag förutom ett härligt träningspass ikväll igen. Tränade ett härligt skönt träningspass igår. Det nya året har hittills haft en bra start! 

Blir att kolla på "Burlesque" 

2013

Strax efter att jag skrev mitt inlägg igår så kom Chris och Mike hem. Jag var så taggad på att starta året på ett hälsosamt, roligt och random sätt. Mike sa att han hade dåliga nyheter... De hade snöstorm där loppet var. Vi ville inte ta risken att åka ner 4 timmar och sedan inte kunna genomföra loppet så det blev inte av. Så besviken blev jag... Istället åkte vi iväg och åt en fin middag på "Red Lobster", vi käkade riktigt gott, efterätt och allt för att köra en sista onyttig måltid innan vårt nya hälsosamma 2013. Fyndade även en jacka för 20 dollar, älskar reor! 
Sedan så åkte jag till en kompis och spenderade kvällen och natten där ihop med typ 25 andra. Vi chillade mest, pratade och hade det allmänt trevligt. Inte riktigt det nyåret som jag planerat men men! 
Nu är jag hemma igen och jag ska inviga min Nebraska-jersey (matchtröja) idag då Nebraska spelar, woho! Sedan blir det träning och en lugn dag hemma. 
 

Vi hade gummibandskrig
 
Hennes pyjamas är ascool! 
 
Jag och Reese
 
Vi såg "The Ball Drop" på tv
 
Första bilden 2013 - Paxon, Reese, jag, Melissa och Neilah

RSS 2.0